Materialgalleri

SE, KÄNN & HÄMTA PROVER TILL DINA PROJEKT

I vårt Materialgalleri hittar du en mängd olika material såsom sten, trä, glas, textil och stål. Nitton företag visar upp sina material på en gemensam yta. Här kan du se, känna och hämta prover till dina projekt. Det finns prover att ta med på en hel del av materialen och i anslutning till Materialgalleriet finns även en spännande utställning av hissinredningar. Olika hissrum är uppbyggda i det gamla bankvalvet.

Hos oss finns bra wifi, gott kaffe och här kan du lägga en del av din arbetsdag. Det finns arbetsbord, NCS färgkartor samt NCS-scanner till ditt förfogande.

VÄLKOMMEN!

UTSTÄLLARE I MATERIALGALLERIET

Andersson System

Andersson System ingår i koncernen Addtech och levererar tekniska och innovativa lösningar och produkter av god kvalitet för arbetsplatsen, kontorsmöbelmarknaden och hemmiljön. De kan ”el i möbler” och hjälper dig att finna rätt teknisk utrustning för optimal funktion med hållbarhet i fokus.

FMH Stainless

FMH Stainless erbjuder dekorplåt av rostfritt stål med förädlade ytfinish som består av 100% metall och finns i tusentals varianter med olika kulörer, glans och ytstrukturer. Materialet är 100 % återvinningsbart och produkterna som tillverkas består till 75–85 % av återvunnet material som lämpar sig både exteriört och interiört.

Formica Group

Formica erbjuder oslagbart utbud av högtryckslaminat i trendiga färger, mönster och trädekorer — för att inte nämna innovativa ytor. Högtryckslaminat är ett fantastiskt stilrent, flexibelt och hållbart ytmaterial med många användningsområden, inklusive innerdörrar, möbler, butiksinredning, väggpaneler och badrumsmiljöer. Här hittar du premium- och speciallaminat för alla typer av kommersiella inomhusmiljöer.

Gerflor

Utforska Gerflors hållbara golv- och vägglösningar skapade för olika miljöer. Från bostäder till hälsovård, utbildning till sport, deras innovativa produktserie täcker allt. De strävar efter att tillverka produkter med fokus på design och hållbarhet, och med ett lager i Göteborg kan de säkerställa snabba och effektiva leveranser.

Glasteknik i Emmaboda

Specialister på glas – rent naturmaterial, hantverk i alla dess former och behandlingssätt med flexibilitet och delaktighet i fokus. Lagerhåller 65 olika glastyper bl.a. float-, lamell-, ornament-, färgat-, robax- och borosilikatglas.

Golvabia

De skapar ett produktsortiment som kännetecknas av skandinavisk design och svensk kvalité, som lämpar sig för såväl hem som offentlig miljö. Sortimentet innefattar trägolv, textilgolv m.m. Trägolven som även är Svanenmärkta tillverkas i egen fabrik i småländska Anderstorp.

Hallindens Granit

Ett modernt stenföretag med lång historia som arbetar ständigt med förnyelse och förbättring. Naturstenen upplevs i allt från konstverk, till beläggning på gator och byggnadsfasader. Idag levererar de sten över hela världen för olika ändamål från sina egna 7 stenbrott i Sverige.

I-Wood Denmark

Akustikpaneler i FSC-certifierat trä och ljudabsorberande filt av återvunnen plast, designade för att skapa ett behagligt ljudklimat i moderna miljöer. Modulerna produceras i hela MDF-skivor med ekfanér och bearbetas med precision av CNC-maskiner, vilket garanterar en enhetlig produkt av hög kvalitet. Ribbpanelerna produceras i flera olika sorters träslag och kan fås med svart eller grå filt.

IGP Scandinavia

Ett företag som utvecklar högkvalitativa pulverlackeringslösningar som ger liv till byggnader, maskiner och möbler. Levererar oändliga möjligheter för olika nyanser, slät eller med känsla av sand eller sten, vanlig eller spräcklig yta.

Kinnamark

Erbjuder brett utbud av textil för hem- och offentlig miljö i olika material, allt från naturmaterial såsom bomull och lin till flamsäkra produkter. Tygerna tillverkas i huvudsak i moderna fabriker i Europa men kontor och lager finns i Skene.

Lindhs of Sweden

Solskyddsleverantör med fokus på invändig solavskärmning i form av rullgardiner, plisségardiner och lamellgardiner, samt ett heltäckande sortiment av gardinskenor, gardinstänger och tillbehör. Lindhs solskydd bidrar till att optimera den termiska komforten och samspelet mellan lufttemperatur, dagsljus och visuell komfort. De har egen tillverkning i Alingsås.

Mapei

Stor aktör av material och systemlösningar inom bygg och industri, allt från golv till tak. Här finns fogmaterial både cement-och plastbaserad, cementbaserad golvmaterial för inomhusbruk samt hårdplastbaserad flytande golv.

Matting Solutions

Matting Solutions har ett fokus på koncept som ger tillgängliga, funktionella och säkra publika entréer och miljöer. De har under många år samlat på sig stor kunskap och expertis. Deras vision handlar om den hållbara människan och vill att de miljöer vi vistas i ska vara tillgängliga och säkra för alla. Med nästa generation för ögonen sätter de stort fokus och värde på hållbarhetsarbete.

Maxel

Företaget har ett brett belysningssortiment för såväl offentlig- som hemmiljö, både för inom- och utomhusmiljöer. De designar, tillverkar och utvecklar egna produkter och vänder sig både mot föreskrivande led, installatörer och de svenska elgrossisterna.    

Nordic Facade Solutions

Nordic Facade Solutions är ett dotterbolag till Formica Group och innefattar försäljningen av exteriörprodukter från såväl Formica Group som Trespa International – allt under ett tak. De levererar och förser dig med högkvalitativa skivor av högtryckslaminat för ventilerad fasad från sina producenter, med ett brett och varierat utbud av dekorer och format för stora anpassningsmöjligheter.

REHAU

En ledande global leverantör av möbelkomponenter med fokus på kantlister, ytskikt och jalusisystem. Bland kunderna finns industrikunder som tillverkar köks- och kontorsmöbler, badrumsinredning samt snickerier och  designateljéer. Kompletta lösningar bestående av genomgående tysk kvalitet  och integrerade designmatchning av komponenter och fullständig färgmatchning som skapar en högklassig slutprodukt.

Svensk Terrazzo-Teknik

Familjeföretag med kunskap, teknik och många års erfarenhet inom terrazzo branschen. Beroende på vilket recept man använder när man blandar terrazzo så kan slutresultatet bli helt olika vilket gör att det finns väldigt stor möjlighet att designa det precis som man vill ha det. Terrazzo används inte bara till golv utan även i fönsterbänkar, bänkskivor, trappor och fasader.

Swisspearl

Fiberförstärkt cement är ett estetiskt, tåligt byggmaterial som är lika utmärkt till beklädnad utomhus eller inomhus som till tak. Tillsatsen med rätt typ av cellulosafiber, spetsad med en gnutta välbeprövad, PVA-fiber till cementblandningen skapar en unik kombination av tunn betong, teknisk prestanda med enastående styrka. Resultatet är mycket robusta och tåliga produkter.

Teknos

Global färgproducent som erbjuder ett brett sortiment av färger och ytbehandlingar inom metall och trä industrin för både byggbranschen och konsumenter. De strävar efter att skapa hållbara lösningar för en hållbar värld genom att erbjuda smarta och tekniskt avancerade färg- och ytbehandlingslösningar som skyddar och bevarar.

Åhmans i Åhus

Ledande specialist på hisskorgar och hissinteriörer. Sortimentet sträcker sig från snygga, slitstarka bostadshisskorgar för hyreshus till unika och mycket exklusiva hisskorgar för kontor, hotell och köpcentrum.

Måndag-Torsdag 9.00-16.30
Fredag 9.00-15.00

Följande datum har vi stängt:
Sommarstängt vecka 28-32