Materialgalleri

SE, KÄNN & HÄMTA PROVER TILL DINA PROJEKT

I vårt Materialgalleri hittar du en mängd olika material såsom sten, trä, glas, textil och stål. Nitton företag visar upp sina material på en gemensam yta. Här kan du se, känna och hämta prover till dina projekt. Det finns prover att ta med på en hel del av materialen och i anslutning till Materialgalleriet finns även en spännande utställning av hissinredningar. Olika hissrum är uppbyggda i det gamla bankvalvet.

Hos oss finns bra wifi, gott kaffe och här kan du lägga en del av din arbetsdag. Det finns arbetsbord, NCS färgkartor samt NCS-scanner till ditt förfogande.

VÄLKOMMEN!

UTSTÄLLARE I MATERIALGALLERIET

FMH Stainless

FMH Stainless erbjuder dekorplåt av rostfritt stål med förädlade ytfinish som består av 100% metall och finns i tusentals varianter med olika kulörer, glans och ytstrukturer. Materialet är 100 % återvinningsbart och produkterna som tillverkas består till 75–85 % av återvunnet material som lämpar sig både exteriört och interiört.

Formica Group

När du ska välja högtryckslaminat är Formica® det självklara valet. Vi är originalet bland högtryckslaminat och erbjuder ett oslagbart utbud av trendiga färger, mönster och trädekorer — för att inte nämna våra innovativa ytor. Högtryckslaminat är ett fantastiskt stilrent, flexibelt och hållbart ytmaterial med många användningsområden, inklusive innerdörrar, möbler, butiksinredning, väggpaneler och badrumsmiljöer. Hos oss hittar du premium- och speciallaminat för alla typer av kommersiella inomhusmiljöer.

Glasteknik i Emmaboda

Specialister på glas – rent naturmaterial, hantverk i alla dess former och behandlingssätt med flexibilitet och delaktighet i fokus. Lagerhåller 65 olika glastyper bl.a. float-, lamell-, ornament-, färgat-, robax- och borosilikatglas.

Golvabia

De skapar ett produktsortiment som kännetecknas av skandinavisk design och svensk kvalité, som lämpar sig för såväl hem som offentlig miljö. Sortimentet innefattar trägolv, textilgolv m.m. Trägolven som även är Svanenmärkta tillverkas i egen fabrik i småländska Anderstorp.

Hallindens Granit

Ett modernt stenföretag med lång historia som arbetar ständigt med förnyelse och förbättring. Naturstenen upplevs i allt från konstverk, till beläggning på gator och byggnadsfasader. Idag levererar de sten över hela världen för olika ändamål från sina egna 7 stenbrott i Sverige.

Helsingborgs Sten

Neolith är sintrad högteknologiskt framställd sten, tillverkad av återvunnen sten och mineraler. 100% naturliga ämnen, hygienisk, frostsäker, reptålig och UV beständig. Den finns i vackra mönster och färger och har många av naturstenens fördelar.

I Would

Akustikpaneler i FSC-certifierat trä och ljudabsorberande filt av återvunnen plast, designade för att skapa ett behagligt ljudklimat i moderna miljöer. Modulerna produceras i hela MDF-skivor med ekfanér och bearbetas med precision av CNC-maskiner, vilket garanterar en enhetlig produkt av hög kvalitet. Ribbpanelerna produceras i flera olika sorters träslag och kan fås med svart eller grå filt.

IGP Scandinavia

Ett företag som utvecklar högkvalitativa pulverlackeringslösningar som ger liv till byggnader, maskiner och möbler. Levererar oändliga möjligheter för olika nyanser, slät eller med känsla av sand eller sten, vanlig eller spräcklig yta.

Kinnamark

Erbjuder brett utbud av textil för hem- och offentlig miljö i olika material, allt från naturmaterial såsom bomull och lin till flamsäkra produkter. Tygerna tillverkas i huvudsak i moderna fabriker i Europa men kontor och lager finns i Skene.

Lindhs of Sweden

Solskyddsleverantör med fokus på invändig solavskärmning i form av rullgardiner, plisségardiner och lamellgardiner, samt ett heltäckande sortiment av gardinskenor, gardinstänger och tillbehör. Lindhs solskydd bidrar till att optimera den termiska komforten och samspelet mellan lufttemperatur, dagsljus och visuell komfort. De har egen tillverkning i Alingsås.

Mapei

Stor aktör av material och systemlösningar inom bygg och industri, allt från golv till tak. Här finns fogmaterial både cement-och plastbaserad, cementbaserad golvmaterial för inomhusbruk samt hårdplastbaserad flytande golv.

Maxel

Företaget har ett brett belysningssortiment för såväl offentlig- som hemmiljö, både för inom- och utomhusmiljöer. De designar, tillverkar och utvecklar egna produkter och vänder sig både mot föreskrivande led, installatörer och de svenska elgrossisterna.    

Naturstenskompaniet

Specialiserad på naturstensprodukter med egna stenbrott för graniter i nordöstra Skåne och kalksten på Öland. Detta kompletteras med importerade stensorter och gör dem till en komplett leverantör av anläggnings- och byggnadssten.

Nordic Facade Solutions

Nordic Facade Solutions är ett dotterbolag till Formica Group och innefattar försäljningen av exteriörprodukter från såväl Formica Group som Trespa International – allt under ett tak. Vi levererar en omfattande service där vi förser dig med högkvalitativa skivor av högtryckslaminat för ventilerad fasad från våra producenter, med ett brett och varierat utbud av dekorer och format för stora anpassningsmöjligheter.

Svensk Terrazzo-Teknik

Familjeföretag med kunskap, teknik och många års erfarenhet inom terrazzo branschen. Beroende på vilket recept man använder när man blandar terrazzo så kan slutresultatet bli helt olika vilket gör att det finns väldigt stor möjlighet att designa det precis som man vill ha det. Terrazzo används inte bara till golv utan även i fönsterbänkar, bänkskivor, trappor och fasader.

Swisspearl

Fiberförstärkt cement är ett estetiskt, tåligt byggmaterial som är lika utmärkt till beklädnad utomhus eller inomhus som till tak. Tillsatsen med rätt typ av cellulosafiber, spetsad med en gnutta välbeprövad, PVA-fiber till cementblandningen skapar en unik kombination av tunn betong, teknisk prestanda med enastående styrka. Resultatet är mycket robusta och tåliga produkter.

Teknos

Global färgproducent som erbjuder ett brett sortiment av färger och ytbehandlingar inom metall och trä industrin för både byggbranschen och konsumenter. De strävar efter att skapa hållbara lösningar för en hållbar värld genom att erbjuda smarta och tekniskt avancerade färg- och ytbehandlingslösningar som skyddar och bevarar.

Unilin

Internationell aktör på träbaserade paneler för konsturkton och interiör. Allt från spånskivor och MDF- skivor till meleminbelagda paneler. Hållbart producerad och inspiration hämtad från naturen, modet och arkitekturen för att skapa tidlösa mönster som hjälper ditt projekt att skina.

Åhmans i Åhus

Ledande specialist på hisskorgar och hissinteriörer. Sortimentet sträcker sig från snygga, slitstarka bostadshisskorgar för hyreshus till unika och mycket exklusiva hisskorgar för kontor, hotell och köpcentrum.

Måndag-Fredag
9.00-16.30

Följande datum har vi stängt:
Påsk 6-10 april
Valborg 1 maj
Kristi Himmelsfärd 18-21 maj
Nationaldagen 6 juni