Höganäs kakel

Kakel och klinker för alla tillfällen

Kakel och klinker är mycket mer än ett byggmaterial – det är din kreativitet och vår passion. Höganäs Kakel fokuserar på design, funktion och hållbarhet. Med 135 års tradition och kunskap i ryggen erbjuder vi produkter för framtiden. Höganäs Kakel ingår i Ricchetti Group, en av de ledande koncernerna inom byggkeramik. Tillverkningen sker i sex fabriker runt om i Europa.

Keramik är ett av byggbranschens mest miljövänliga material och är en ren naturprodukt: 96 % består av lera och resterande 4 % är mineraler som ger plattan dess specifika färg. Våra produkter är listade som miljömärkta i flera stora bedömningssystem.

Inom organisationen jobbar vi också mycket med hållbarhet och har satt upp fyra stora klimatmål som vi ska nå innan 2024. Vi ska:

1. Halvera vårt koldioxidutsläpp för Höganäs Kakels verksamhet.
2. Införa 100 % grön el i hela vår verksamhet och i våra lokaler.
3. Reducera mängden avfall med 50 %.
4. Minska vår klimatpåverkan på våra transporter med 50 %.

I vårt sortiment finns allt ifrån klinker i storformat med naturnära färger och mönster inspirerade av natursten, till kakel i spännande färger och former. VI erbjuder även ett komplett sortiment av tätskikt och bruk.

På Studio B3 har vi ett stort showroom med fokus på produkter och information för dig som är arkitekt. Här har vi mängder av plattor för alla dina projekt och kollektioner, för såväl pool & badhus som offentliga miljöer och bostadshus. Behöver du personlig hjälp finns vår arkitektrådgivare redo att hjälpa till när du behöver.
Produkterna kännetecknas av naturliga råvaror, energisnål produktion och minimal miljöpåverkan.

Webbplats

https://www.hoganaskakel.se

Kontakt

Måndag-Torsdag 9.00-16.30
Fredag 9.00-15.00

Följande datum har vi stängt:
Sommarstängt vecka 28-32