Bruno Mathsson

Hållbara, tidlösa och välgjorda möbler

Bruno Mathsson International AB förvaltar det unika kulturarvet efter Bruno Mathsson och tillverkar hållbara, tidlösa och välgjorda stolar, bord och hyllor i nära samarbete med lokala hantverkare och industrier. Det är här som klassiker som Eva, Pernilla och Jetson har sitt ursprung,

Företaget finns i Bruno Mathssons föräldrahem i småländska Värnamo, i samma byggnad som Brunos far, Karl Mathsson hade sitt möbelsnickeri. Det var denna hantverksmiljö som präglade Bruno redan i unga år. Här uppfördes 1950 en för tiden unik utställningshall, som även var Brunos första glashuskonstruktion. Idag fungerar dessa byggnader under namnet Bruno Mathsson Center som kontor och utställning.

Bruno Mathsson är en av de största svenska möbelformigvarna under 1900-talet. Han hade stort fokus på att sittandet ska vara organiskt och bekvämt. Hans devis var ”Det bekväma sittandet är en konst vilket det icke bör vara. I stället bör tillverkningen av sittmöbler ske med sådan konst att sittande i dem icke blir någon konst”. Han var en särpräglad konstnär, egensinnig, småländskt envis och klurig. Bruno levde med och för sin konst och hade stor glädje i att skapa nya möbler för en ny tid.

Webbplats

www.mathsson.se

Kontakt

Måndag-Fredag
9.00-16.30

Följande datum har vi stängt:
Renovering 25 sep-29 okt
Allhelgona 2-3 nov
Julledigt 25 dec-7 jan