Konsthantverk

En skånsk historia sedan 1921

Vi har tillverkat lampor i över hundra år. På riktigt. Inte monterat, utan tillverkat i vår egna fabrik i Tyringe. Kapat, svarvat, fräst, tryckt och ytbehandlat. Från råmaterial till färdig belysning. Golvlampor, vägglampor, taklampor, plafonder och bordslampor. Dekorativ och funktionell belysning, för både hem och offentlig miljö. Vi finns över hela världen där människor möts. I hem, på kontor, i restauranger och på hotell.

Vi brukar säga att vårt namn är en berättelse i sig. KONST+HANTVERK. KONST i form av det oväntade, men samtidigt genomtänkta, där material och design går hand i hand. Design i både egen regi och tillsammans med fristående formgivare och konstnärer. HANTVERK, där handen och handens avtryck har en avgörande betydelse. Tillsammans är vi en hyllning till det ”perfekta icke perfekta”. Perfectly imperfect. Till konsten och hantverket.

Alla våra lampor är gjorda för ett långt liv. Eller ”flera liv”. Vi är motsatsen till ”slit och släng” och därför är det cirkulära viktigt för oss. Genom återbruk får våra lampor nytt liv i nya miljöer.

Vi är KONSTHANTVERK. En skånsk historia sedan 1921.

Webbplats

www.konsthantverk.com/sv/

Kontakt

Måndag-Fredag
9.00-16.30

Följande datum har vi stängt:
Påsk 28 mars-1 april
Valborg 30 april-1 maj
Kristi Himmelsfärd 9-10 maj
Midsommar 20-21 juni
Sommarstängt vecka 28-32